Nativii Rac sunt naturi instinctuale, sensibile, blande, visatoare. Alaturi de ei exista siguranta, protectie, liniste, incredere, devotament si bunastare.

Preocuparea lor pentru securitatea materiala si emotionala a celor din jur ii determina sa daruiasca multa afectivitate si sa consume energie ajungand uneori in situatia de a se simti epuizati si depresivi. Ar fi de dorit sa renunte la incapatanarea de a se dedica trup si suflet celor dragi, sa-si dozeze mai bine eforturile, sa pastreze un echilibru intre ceea ce ofera celor din jur si protectia propriei persoane.

Racii sunt persoane cu o memorie foarte buna, interesate de trecut, istorie, traditii,  dar au si o intuitie a viitorului. In plus sunt foarte inteligenti si creativi, pot colabora in elaborarea proiectelor, in cercetare, in educare ori se pot implica in politica pentru ca stiu sa cucereasca simpatia celorlalti. Daca au talent scriitoricesc pot comunica trairea lor interioara foarte bogata, pot concepe opere pline de imagini poetice, romantism si sensibilitate.

Fiinte vulnerabile, tematoare si angoasate sunt mereu in defensiva si extrem de prudente, evitand sa se expuna riscurilor ori situatiilor neplacute. Ei devin dependenti de mediul in care traiesc si principala preocupare este aceea de a-si creea un anturaj protectiv, o ambianta placuta si linistita in care sa se relaxeze si sa viseze in voie. Intreprind actiuni noi numai dupa ce simt ca au sanse de reusita, ca relatiile de familie nu sunt afectate, ca au acordul si sustinerea celor dragi.

Structura lor profunda si instinctuala le da o anumita incredere si forta autoprotectiva, au reflexe bune, iar in situatii dificile sunt rationali, dau sfaturi bune si pot lua decizii rapide.