Pestii sunt poetici si foarte sensibili. Din cauza naturii lor impresionabile, receptive si puternic sentimentale, sunt atat de constienti de sentimentele celorlalti, incat de multe ori ei nu reusesc sa ia masuri pozitive pentru viata lor, fiindu-le teama ca pot supara ori rani sentimentele cuiva. De aceea se spune ca sunt insipizi sau indecisi.

Pentru ca ei sa profite de calitatile pe care le detin, va trebui sa utilizeze in mod activ natura duala a zodiei. Cu alte cuvinte, trebuie sa invete sa-si conduca viata pe doua planuri. Pot avea o viata privata, interioara in care sa se bucure de sensibilitate, de conceptele lor idealiste de iubire si frumusete, precum si de visele cele mai fantastice. Acesta este un dat al lor, Neptunian. Insa nu trebuie sa lase ca acest idealism sa se extinda in lumea de fiecare zi a realitatii practice. Nativii Pesti sunt naturali, sociabili, receptivi la idei si metode noi si au o inteligenta intuitiva care scurteaza drumul spre cunoastere.
Ar fi bine ca ei sa aiba curajul de a dori realizarea cu toate ca, la inceput poate fi dureros sa se avante in lumea rece de fapte si cifre. Realitatea neiertatoare este totusi lumea in care trebuie sa supravietuiasca, separand fapta de iluzie. Ar trebui sa fie mai sceptici fata de lucruri si oameni, atunci cand acestea par prea bune pentru a fi reale si astfel vor fi feriti de numeroase deziluzii. Pot sa-si foloseasca oricat de mult imaginatia in mediul privat, dar sa invete s-o foloseasca intr-un mod mai practic, ca si in scopul de a evita o dezamagire. In felul acesta, potentialul lor foarte creativ si valoros, fiind orientat spre teluri practice, ii va ajuta sa fie mai bine ancorati in realitate.