Fiind guvernat de Soare, nativul Leu dispune de o mare energie, putere de atractie, forta de exprimare. Comportamentul sau nu este complicat; lasa impresia unei persoane afectuoase, joviale, oneste, curajoase si generoase.

Dorind sa fie mereu in centrul atentiei, se straduieste sa-si puna in valoare talentele, sa se afirme, sa cucereasca pe cei din jur. Personalitatea sa puternica, interesanta, exuberanta si irezistibila castiga imediat admiratori. Motivatia multor actiuni este aceea de a impresiona, a castiga prestigiu si apreciere, sporindu-si astfel increderea in sine, mandria si orgoliul. Nu acepta niciodata sa-i fie analizate sau contestate deciziile si actiunile, sa-i fie stirbite puterea si demnitatea. Poate ar fi intelept sa se opresca uneori si sa asculte si alte puncte de vedere, sa accepte faptul ca nu doar parerea lui este buna si ca nu este obligatoriu sa aiba mereu dreptate. Ii place sa se laude, sa-si dea importanta, e impertinent la critica si se simte imediat lezat de orice remarca sau mustrare.

Are idealuri mari, e optimist si ambitios, urmareste grandoarea materiala sau sociala, iar aceste aspiratii il face sa neglijeze amanuntele si elementele neinteresante cum ar fi …persoanele din jur fata de care adopta uneori un comportament dominator, distant si arogant. Ar trebui sa incerce sa se apropie de oameni si problemele lor, sa se preocupe de de ceea ce gandesc si simt cei din jur, astfel ca relatiile se vor imbunatati mult. Atunci cand vor, emana mult farmec si caldura dar sunt intoleranti cu cei care incalca principiile morale.

Leul este o fiinta sincera si sociabila, iar autoritatea de care da dovada este naturala. Munca in folosul social este foarte potrivita pentru ca se simte bine atunci cand este in contact cu publicul, cand trebuie sa vorbeasca convingator sau sa comande. Educatia este un domeniu la fel de convenabil datorita caracterului sau de indrumator si abilitatii de a lucra cu copiii.

Avand o mare stapanire de sine, o buna orientare spre perspectivele de viitor, Leul isi urmareste telul cu perseverenta, actioneaza constient si organizat, ducand la bun sfarsit lucrurile incepute. Reusita este foarte importanta pentru el; la fel achizitionarea de diplome si premii.

Dorinta de a straluci, de a creste in ochii celorlalti, il poate face vulnerabil in fata persoanelor mai putin oneste care ii vor hrani orgoliul cu laude si aprecieri magulitoare, facandu-l sa uite de pericolul unor intrigi.

Leul este creativ, romantic, pasionat, are simt artistic si traieste cu intensitate emotiile pe care le exprima demonstrativ – fie in iubire, fie in arta.