Personalitati duale, Gemenii vor sa traiasca o viata vesela, variata si cat mai libera. Actioneaza pe mai multe planuri, uneori sunt nehotarati sau schimbatori, se intereseaza de domenii foarte diferite si deseori nu finalizeaza ceea ce au inceput pentru ca se plictisesc de monotonia unei munci staruitoare.

Cheia succesului este concentrarea pe un numar limitat de domenii caci astfel isi vor putea folosi vointa si intreaga energie in atingerea unui scop. Versatilitatea naturala, spontaneitatea, spiritul fin, patrunzator, conciliant si dezinteresat ii face flexibili, adaptabili la orice situatie si obiectivi in luarea deciziilor. Uneori sunt nehotarati deoarece vad ambele aspecte ale situatiei si partea buna si cea rea. Pot pierde mult timp explorand mental toate drumurile posibile pentru a detecta calea cea mai simpla si sigura. Detesta disciplina, sunt o prezenta continua peste tot si nicaieri; intodeauna vor alerga spre lucrurile noi si incitante, dar ar trebui sa stie ca numai un autocontrol al tendintelor de permanenta schimbare poate aduce realizari importante.

Abilitatea si expresivitatea in comunicare, gandirea logica, curiozitatea intelectuala si capacitatile uluitoare de improvizatie trebuiesc folosite in actiuni si profesii potrivite cu natura lor expansiva si independenta. Atunci cand munca pe care o presteaza nu le procura stimularea mentala si mobilitatea de care au nevoie, ei o vor parasi. Deseori acesti nativi exercita doua meserii, isi iau doua slujbe pentru ca mintea lor trebuie sa ramana mereu activa.

Gemenii au o perceptie temporara ce elimina permanent trecutul, iar clipa prezenta e o punte catre viitor. Acest lucru este important pentru orientarea si adaptarea la situatiile nou creeate, insa este nevoie ca lucrurile sa aiba continuitate, iar eliminarea completa a evenimentelor din trecut poate sa produca rupturi nedorite.