Zodia Fecioarei confera calitati de necontestat, o structura conservatoare, critica si practica, refuzul incertitudinii, confuziei, excentricitatii. Simtul corectitudinii este foarte dezvoltat, iar nevoia de ordine, disciplina, perfectionism ii determina pe nativii din Fecioara sa rationeze precis si rece, sa analizeze informatiile, sa caute solutii ingenioase pentru ca totul sa fie asa cum trebuie pana la cel mai mic detaliu. Siguranta este foarte importanta pentru ei si de obicei prefera o situatie stabila neasumandu-si riscuri. Evitarea obstacolelor este preferata luptei si au dificultati de adaptare in situatii neprevazute deoarece au nevoie de un timp de reflectie. Ar fi necesar sa aiba mai multa incredere in potentialul lor care, adesea, ramane neexploatat din cauza incapatanarii de a nu renunta la pozitia modesta pe care o detin..

Munca perseverenta si laborioasa nu-i sperie si sunt mai buni ca slujitori decat ca stapani. Au o multitudine de talente pe care – cu modestie – doresc sa le puna in slujba lor si a celorlalti. Le place lucrul bine facut, sunt cerebrali, punctuali, seriosi, exigenti, competenti si onesti, dornici sa-si impartaseasca cunostintele celor mai putin priceputi. Capacitatea de a reflecta inaintea oricarei actiuni este un avantaj cu conditia sa nu se piarda in amanunte uitand lucrurile importante. Trebuie sa recunoastem ca, fara calitatile Fecioarelor, lumea ar fi plina de dezordine si haos.

Mintea lor neobosita si nelinistita in fata necunoscutului, dorinta de invatare si perfectionare, preocuparea permanenta de a controla mediul inconjurator, atitudinea exigenta fata de ei insisi, ii impiedica sa se relaxeze. Simtul datoriei si atitudinea prea supusa, rezervata ii poate determina sa devina maniaci ai muncii, sa refuze laudele nemeritate.

Organizarea vietii sub toate aspectele, interesul excesiv pentru norme, metoda, imbunatatire, analizare si clasificare ii face sa apara in fata altora drept persoane rigide si intransigente. Insa, optimizarea lucrurilor in orice domeniu profesional este punctul lor forte, si fara aceste persoane totul ar intra in dezorganizare si haos. Spiritul critic si sublinierea greselilor apare din dorinta Fecioarelor de a ajuta si indrepta lucrurile, insa cei mai multi oameni nu apreciaza acest lucru. De aceea nativii ar trebui sa ia in considerare si factorul emotional, sensibilitatea celor din jur, sa tina cont de armonia afectiva ce trebuie creeata intr-un colectiv de munca si astfel, multe situatii neplacute vor fi evitate.
Si totusi, mai mult decat oricare semn, Fecioarele isi folosesc – uneori – energia si puterea de munca in avantajul altora si in detrimentul lor. Devotamentul este foarte dezvoltat la acesti nativi si exista necesitatea de a se sacrifica pentru cineva, chiar daca nu este absolut necesar; doar pentru a-si folosi capacitatile de tamaduire si ingrijire.

Timizi si retrasi, nu se sprijina decat pe propriul punct de vedere, nu-si incredinteaza altora gandurile sau proiectele; din neincredere fata de ceilalti dar si din vanitatea de a gasi singuri drumul convenabil, de a elabora propriile strategii si mijloace de actiune. Orice plan este supus unei indelungate analize pentru ca acesta sa aibe la baza principii sanatoase si un scop cat mai pur.

Pasiunea muncii si dorinta de a servi interesele altora sunt calitati care le atrage aprecierea celor din jur, in ciuda rigiditatii si racelii nesociabile.