Cum ar putea fi modelate sau transformate impulsurile puternice ale acestor nativi atat de incapatanati si dornici de schimbare? Exaltati si plini de forta, ei se indreapta navalnic spre scopuri speciale care pot sa le stimuleze nevoia de afirmare. Ar trebui, prin autocontrol, sa se abtina a lua decizii bruste, iar la anumite perioade sa-si rezerve momente de analiza pentru a intelege cat de constructiv si de important este telul urmarit. Fiind nerabdatori ei aleg de cele mai multe ori caile rapide si riscante. Au nevoie de un pic de prudenta si un mod de actiune mai intelept, sa stie ca lucrurile de valoare se obtin in timp, cu efort, staruinta, tenacitate.

Spiritul lor de organizare si coordonare este foarte bun, insa trebuie sa reziste tentatiei de-i forta pe ceilalti sa se muleze dupa vointa lor si sa urmeze directia pe care Berbecii o decid. Dificultatile apar din faptul ca dorinta lor de libertate si nevoia de cooperare nu se impaca. Daca insa isi vor folosi talentul comunicativ si vor face efortul de a-i convinge pe cei din jur de necesitatea si utilitatea unui scop, atunci vor putea obtine aprobarea si sprijinul lor, acceptul de a le fi lider. Entuziasmul si optimismul acestor nativi pot fi molipsitoare pentru cei din jur!

Satisfactia pe care o simt atunci cand inving dificultatile, ambitia, curajul si increderea in sine ii recomanda ca cei mai competitivi adversari. Dar pot pierde o realizare frumoasa din cauza nerabdarii, inconsecventei, greselilor, ignorarii detaliilor sau lipsei de concentrare pe o singura directie. Ar fi bine sa inteleaga necesitatea unor momente de relaxare pentru refacerea energiilor consumate si pentru reechilibrarea psihica.  La fel de necesare sunt autocontrolul impulsivitatii, recunoasterea esecurilor, analizarea si urmarirea consecventa a planurilor de viitor.