Exista desigur o continuitate in ceea ce priveste starea generala a lucrurilor si derularea evenimentelor a carei caracteristica este dinamismul si care este, in mare masura, cauzata de aspectul tensionat dintre Uranus si Pluton.

Socotind numai prezenta lui Uranus in Berbec si ne asteptam la instabilitate, nervozitate, provocari, revolte, conflicte, schimbari imprevizibile; daca privim si aspectul de cuadratura pe care il are cu Pluton vedem profunde transformari intr-o desfasurare plina de compulsiuni, de intorsaturi nedorite. In lunile mai si noiembrie sunt asteptate cote maxime ale unor crize in plan politic, in structurile ierarhice, in sfera decizionala.

Continuarea tranzitului saturnian in Scorpion inseamna o serie de evenimente nu tocmai placute din care se vor invata lectii de rabdare, autocontrol, analiza lucida si concentrare asupra obiectivelor importante; va fi o continuare a restrictiilor in domeniul financiar, o necesitate stringenta de implementare a reformelor economice. Saturn “colaboreaza” cu Pluton – cu tranzit in Capricorn – pentru a exercita un plus de forta in restructurarea puterilor conducatoare si a economiei pe plan mondial; aceste schimbari structurale trebuie sa se faca in profunzime, poate chiar pe noi fundamente. Saturn va face o miscare retrograda in perioada 18 februarie-8 iulie pentru ca lucrurile sa fie bine analizate, intelese si corectate prin decizii eficiente menite sa actioneze pe termen lung. Pluton in Capricorn va determina o schimbare a rolurilor de conducator la nivel global, destramarea unor structuri ierarhice invechite si ineficiente, dezvoltarea unor centre noi de putere si control.

Neptun sustine reformele si protectia sociala, da intuitii bune celor care se invrednicesc sa faca analize profunde ininte de a intreprinde orice actiune. Incepand cu luna iunie se armonizeaza cu factorul justitiar reprezentat de Jupiter.

Jupiter continua in prima parte a anului 2013 sa caute idei si solutii facile pentru noianul de situatii dificile in care ne aflam cu totii; favorizeaza comunicarea si acumularea cunostintelor, deplasarile in strainatate, planurile vizionare, optimismul si increderea in proiectele inteligente.

Din 26 iunie Jupiter patrunde in zodia Rac determinand o reorientare a intereselor catre familie si siguranta afectiva pe care o putem afla alaturi de cei dragi. Jupiter in Rac da mai multa preocupare pentru asigurarea confortului caminului si siguranta materiala, interes pentru afaceri cu produse de larga folosinta si pentru servicii catre populatie. Se va simti o resuscitare a investitiilor imobiliare

A doua parte a anului 2013 va fi influentata in mod benefic de configuratia care se realizeaza intre Jupiter, Saturn si Neptun – piramida de apa – astfel ca se va crea un cumul de forte ce va actiona in directia unei mai bune intelegeri a naturii umane in plan fizic si spiritual. Intuitia va fi un element important pentru cunoasterea profunda si subtila, pentru stabilirea prioritatilor in viata noastra, pentru luarea celor mai bune decizii in ceea ce priveste familia, afacerile, gestionarea resurselor, prosperitatea tarii natale.

Punctul Destinului isi continua tranzitul prin Scorpion si va creea avantaje celor care au indrazneala de a risca o situatie stabila dar fara perspective pentru a face schimbari importante in viata lor. Este nevoie de o reevaluare a idealurilor si a sistemului nostru de valori, de implicare in relatii si in proiecte de colaborare, abandonand atasamentele, atitudinea conservatoare si aroganta. Reconsiderand valoarea oamenilor, adoptand un comportament corect, modest, curajos, disciplinat si concentrat pe scopuri lipsite de egoism, care sunt in avantajul celor din jur, vom constata la sfarsitul lui 2013 cat de mult am evoluat, cat de mult ne-am transformat.