Casatoria este un contract oficial foarte important deoarece ne influenteaza profund viata, implicand asumarea unor obligatii si promisiunea de a pastra sentimente stabile. Multe persoane amana la nesfarsit luarea unei decizii pentru a se casatori.

Alegerea partenerului de viata este, desigur, lucrul cel mai important caruia ii acordam maxima atentie. Exista insa si o influenta planetara pentru ziua in care se semneza actul acestei uniuni, pentru ca aspectele astrale formate de planetele in tranzit contribuie la trasarea unor directii pentru viitorul unei casatorii.

Alegerea datei la care se realizeaza aceasta uniune trebuie stabilita intr-o perioada in in care planetele sunt intr-o cat mai buna armonie; e bine sa se aleaga o zi si o ora cat mai favorabile. Se poate analiza astrograma unei date tinand cont de ora si locul in care se va semna contractul de casatorie, stabilindu-se in ce masura sunt sanse de se creea o legatura stabila si fericita.

Astrologii intra in detalii si analize minutioase pentru a putea fi siguri ca data aleasa este de bun augur, insa este destul de dificil de gasit o data convenabila din foarte multe puncte de vedere, care sa impace numeroase conditii si determinari, iar “o zi perfecta” nu exista, asa ca norocul trebuie atras, in primul rand, de atitudinea si faptele noastre bune.

Este totusi bine ca atat Soarele si Luna, cat si Venus-Marte sa nu realizeze aspecte negative;

Perioadele cele mai bune sunt cand Luna e in crestere, mai ales in primul patrar;

Ascendentul si guvernatorul lui sa fie bine pozitionate sau aspectate;

Venus (iubirea) sa nu aiba aspecte negative;

Perioadele in care Venus este in retrogradare, trebuiesc evitate.

Guvernatorul casei a VII-a (relatii si contracte legale) sa fie in armonie cu planetele din aceasta casa;

Analizarea casei a IV-a (familia) si a guvernatorului ei este la fel de importanta;

Harta momentului ales trebuie si ea comparata cu harta natala a fiecaruia pentru a nu exista aspecte stresante ale planetelor in tranzit cu cele natale.

Ca exemplu se poate lua harta momentului la care Pintul si Printesa de Monaco au semnat actul casatoriei lor – 1 iulie 2011, ora aproximativa 15:30, Monaco.

Analiza foarte concisa arata ca sunt cateva aspecte frumoase, cum ar fi Jupiter pe casa a VII-a in relatie buna cu Soarele, Pluton si Neptun si o conjunctie Soare-Luna in Rac aratand o legatura bazata pe iubire, dorinta de a intemeia un camin, o familie.

Este evidenta o dubla configuratie de Cruce Cosmica (sau Patratul Mistic) pe semne cardinale, peste care se suprapune o configuratie de Sageata cu varful de scurgere pe Uranus in Berbec, casa a V-a. Relatia va fi incercata de mari tensiuni si, daca nu va exista efortul comun de a conduce acest parteneriat spre o evolutie buna, impactul energiilor va actiona distructiv asupra iubirii. Conjunctia Soare-Luna, integrata in Patratul Mistic, pune in evidenta confruntari de personalitate, sentimente egocentrice, tendinte dominatoare; prin opozitia cu Pluton retrograd, aici va fi cea mai mare dificultate a celor doi soti: acceptarea compromisurilor si a restrangerii libertatii de actiune a fiecaruia.

Saturn in Balanta, un alt element al Patratului Mistic, prefiguraza fragilitatea cuplului, dificultatile de adaptare, rabdarea pusa la incercare prin multe lectii de viata care vor aduce maturizarea afectiva si intelepciunea de a nu judeca prea aspru un partener care are, ca orice om, o serie de defecte.

Uranus anunta schimbari neasteptate pe care trebuie sa le gestioneze in mod inteligent, deschis, altruist, respectand nevoia de independenta a celuilalt. Lilith (limitari, constrangeri) este conjunct cu Uranus si exacerbeaza nevoia de libertate, aduce evenimente imprevizibile, schimbari furtunoase in relatiile de iubire, de prietenie sau cu copiii.

Pluton, a patra planeta, este in Capricorn si retrograd; transformarile pe care le impune sunt lente si profunde, necesita o continua adaptare pentru ca miza este mare, atat din punct de vedere material cat si in ceea ce priveste statutul social, imaginea, renumele.

Ascendentul este in Scorpion si in bun aspect cu Mijlocul Cerului prevestind atingerea obiectivelor sociale dar si motivatii ascunse, atractie fizica, dorinta de subordonare a partenerului. Guvernatorul Ascendentului, Pluton, este slab aspectat insa, pozitia din casa a III-a arata cat de importanta este comunicarea pentru ca lucrurile sa evolueze bine, pentru ca dificultatile sa fie depasite.

O configuratie armonioasa si stabilizatoare este Micul Trigon alcatuit din Jupiter, Pluton si conjunctia Neptun-Kiron in Pesti, casa a IV-a; energia acestor planete se concentreaza pe casa familiei, si, dincolo de frustrari sau traume sentimentale, este nevoie de a construi o familie cu devotament, iubire, de a conserva increderea, confortul, siguranta afectiva, fara tendinte acaparatoare.

Conjunctia Soare-Luna in casa a IX-a, este totusi un aspect frumos de Luna Noua in Rac din care deducem necesitatea de a urma cu intelepciune intuitia si sentimentele superioare pentru realizarea idealurilor legate de familie, stramosi, traditii, genealogie.

Careul Venus-Uranus anunta tensiuni emotive gata sa erupa cu consecinte imprevizibile. Charlène este o natura uraniana si renunta cu greu la principiile sale puternice; nu suporta constrangerile si poate apela oricand la solutii radicale.

Trigonul Venus-Neptun (guvernator al casei iubirii) ofera armonie, devotament, exprimarea iubirii dar si idealism, confuzie, reconsiderare a sentimentelor si destramare a pasiunii, deziluzionare (Neptun retrograd in careu cu Marte).

Trigonul Marte-Saturn sustine actiunile bine gandite si urmarite cu diplomatie, planurile intelepte si atitudinea justa, cooperarea, interesele sociale ambitioase.

Casa a VII-a in Taur arata disponibilitate de intelegere, diplomatie, acorduri in plan social, insa Venus, guvernatoare a acestei case, nu face aspecte armonioase, este in careu cu Uranus si un eveniment neasteptat poate rupe intelegerile sau contractul casatoriei. Prezenta lui Jupiter in aceasta casa este cel mai bun semn de noroc, bogatie, insa careul pe care il face cu Mercur devoaleaza interesele materiale ori de imagine, ascunse in acest pact social.

Casa a IV-a si guvernatorul sau, Uranus predispune la instabilitate in mediul familial, evenimente care se produc brusc si destabilizeaza echilibrul si linistea caminului.

Jupiter se afla intr-un semn feminin, iar Venus in semn masculin, ceea ce este considerat, de catre unii astrologi, ca uniunea va fi mai mult in folosul barbatului.

Destinul – Capul dragonului – in Sagetator directioneaza spre a urma principiile de Adevar si Integritate in viata personala; inseamna comunicare sincera, indeplinirea promisiunilor, straduinta pentru a urma o cale inteleapta, experimentarea unui nou stil de viata, deschidere si intelegerea superioara a existentei.

Coada Dragonului este in conjunctie – ce-i drept, separanta – cu planeta Venus dar reprezinta “pedeapsa in viata” pentru ceea ce insemna iubire, pasiune, confort psihologic si poate fi o datorie karmica pe care partea feminina trebuie s-o plateasca in aceasta viata.

Primele evenimente destabilizatoare in viata cuplului vor aparea in 2018-2019 – odata cu ingresul planetei Uranus in Taur – cand se va putea pune problema unei bruste despartiri.