criUranus si Pluton sunt doua dintre planetele grele a caror miscare lenta realizeaza aspecte durabile cu planetele din harta natala si in consecinta produce un impact persistent asupra anumitor aspecte de viata.

In timp ce Uranus vine cu schimbari bruste, cu distrugeri iremediabile, turnuri neasteptate si solutii incredibile pentru momentele de criza, Pluton actioneaza extrem de profund si subtil determinand transformari ireversibile in cele cateva sectoare pe care le parcurge de-a lungul vietii, pe astrograma fiecarei persoane. Uranus in Berbec este revolutionar, nestapanit, violent uneori, insa Pluton in Capricorn isi urmeaza drumul cu obstinatie, seriozitate si stapanire de sine.

Careul Uranus – Pluton se realizeaza in mai multe randuri in perioada 2012-2015 pe semnele cardinale Berbec si Capricorn accentuand iminenta proceselor de innoire si schimbare de directie. Ambele planete se afla in zodii compatibile cu natura lor de foc si de apa sporindu-le puterea de actiune. De-a lungul perioadei active, aspectul va fi influentat si potentat mai cu seama de relatiile in care va intra cu Marte si Saturn.

Acest careu a inceput sa se contureze inca din 2008, insa aspectul a atins perfectiunea in 24 iunie 2012 pe gradul 8 si 23’ Berbec/Capricorn. Aceasta faza maxima se va mai repeta de inca 6 ori pana in 17 martie 2015 – la gradele 6:57’, 11:14’, 9:25’, 13:34’ (22 aprilie 2014), 12:35’ (15 decembrie 2014) si 15:18’ (17 martie 2015), urmand ca pana in 2019 sa se realizeze desfacerea treptata a cuadraturii.

Cuadratura celor doua planete semnifica tensiuni si momente de criza, obstacole si dificultati care trebuiesc depasite prin constientizare, control, mobilizare energica, putere de decizie. Daca alegerea unor solutii inadecvate atrage consecinte nefaste, actiunile inteligente si ponderate au, desigur, sanse de reusita si sunt aducatoare de beneficii.

Zodiile cele mai expuse sunt cele cardinale: Berbec, Rac, Balanta, Capricorn; si nu doar nativii acestor semne ci si cei care au Ascendentul in ele. Insa toata lumea va suferi –mai mult sau mai putin – influentele acestei cuadraturi in functie de relatia care se realizeaza cu planetele personale.

Nativii Berbec si cei cu Ascendent in Berbec vor avea parte de multe incercari si evenimente; va fi un an dificil la capatul caruia se vor simti mai maturi si mai dispusi sa accepte o transformare. Vor suferi schimbari legate de imaginea lor, de perceptia celor din jur cu privire la persoana lor. In acelasi timp telurile urmarite in planul carierei vor necesita unele compromisuri si eforturi serioase de adaptare, actiuni strategice si multa perseverenta. Nevoia de afirmare este puternica, insa vor trebui sa reziste tentatiei de a schimba mereu obiectivele, domeniile de activitate sau directia generala a vietii lor. Prima parte a anului este favorabila actiunii, initiativelor, castigarii banilor din munca proprie dar si negocierii unor resurse exterioare; este prielnica beneficiilor din afacerile de familie (colaborari, mosteniri etc.). Se vor confrunta cu multe probleme de relationare, vor avea conflicte cu partenerii, cu sefii, cu dusmani sau concurenti, cu toti cei care le stau in cale si multe contracte vor fi rupte.

In a doua parte a anului se produce o detensionare treptata, insa, pentru cei care nu s-au maturizat indeajuns, vor aparea evenimente cu mare impact psihologic asa incat se va declansa o transformare interioara. In general se vor bucura de o mai buna exprimare a creativitatii, de un plus de energie si optimism.

Nativii Taur si cei cu Ascendent in Taur sunt stimulati sa studieze mai mult, sa aprofundeze domenii de interes practic, sa acumuleze cunostinte si abilitati care le vor aduce mai multe sanse de reusita in viitor. Prima parte a anului va fi mult mai buna desi vor fi suprasolicitati la locul de munca sau pe sectorul responsabilitatilor de fiecare zi, asa incat sanatatea lor poate fi intrucatva afectata. Conjuncturile vor fi benefice pentru o transformare a relatiilor cu cei din jur, pentru o mai buna integrare sociala si in acest sens este bine sa isi urmareasca atent interesele, sa profite de sansele si oportunitatile care apar prin relatii cu persoane mature, intelepte, chibzuite.

A doua parte a anului este mai dificila pentru relatii, parteneriate, contracte, insa nu si pentru cei care au acceptat o evolutie a nivelului de constiinta si au ajuns la un echilibru intre interesele personale si cele de grup. Acestia isi vor putea consolida increderea in sine, vor coopera cu grupuri si asociatii in proiecte de anvergura. Vor trece prin momente dificile in perioada septembrie-octombrie; multi nativi vor avea framantari si dileme, vor fi obligati sa isi revizuiasca viziunea ingusta si rigida asupra vietii, sa renunte la ceea ce este gresit in conceptiile lor, sa accepte idei noi si sa ia de acum inainte in calcul si factorul imprevizibil.

Nativii Gemeni si cei cu Ascendent in Gemeni vor avea surprize si evenimente neasteptate, tulburatoare, transformatoare in domeniul relatiilor sociale, pe plan psihic, in relatiile sexuale si in folosirea bunurilor materiale provenite din alte surse decat munca proprie. Proiectele de viitor vor fi uneori spulberate, alteori bine sustinute; legaturile de prietenie sunt intr-o vesnica schimbare. Transformari lente se vor produce in planul psihologic determinind maturizarea interioara si o preocupare vitala pentru intelegerea vietii si a mortii. Prima parte a anului este buna pentru continuarea afacerilor doar daca munca este bine organizata si au o atitudine serioasa, hotarata, responsabila. Cei mai multi nativi se vor angaja in activitati creative, distractive, sportive sau educative, alaturi de copii. Vor face aceste lucruri cu multa daruire, dorind sa incerce lucruri noi, sa-si puna la incercare inventivitatea si talentul, sa-si puna in valoare o alta fateta a personalitatii lor, sa se faca remarcati de anturaj sau de un public, sa se dedice unui hobby. Unii isi vor descoperi o vocatie, altii se vor alege cu o serie de noi relatii de prietenie sau de cooperare. Relatiile sentimentale sunt provocatoare, instabile, o continua sursa de neintelegeri.

In a doua parte a anului se vor simti suprasolicitati de responsabilitati. Este bine ca, pana la finalul anului, sa se achite de sarcini, sa-si indeplinesca obligatiile fata de familie si de rude pentru ca faptele altruiste le va da mai multa incredere in sine si un sentiment de implinire.

Nativii Rac si cei cu Ascendent in Rac vor constata in continuare ca relatiile parteneriale sau de colaborare sunt supuse schimbarii si uneori se destrama in mod neasteptat; prietenii se transforma in adversari, iar contractele incheiate se desfac prin certuri sau procese. Tensiunile si evenimentele stresante pot aparea mai cu seama din contradictiile ce se creeaza intre promisiuni si fapte, intre angajamente si libertatea de actiune. Desele schimbari de planuri, nehotararea, urmarirea unor obiective ciudate sau neobisnuite, renuntarea brusca la o cariera ce parea ca se defineste tot mai mult, toate aceste rasturnari de situatie sunt acompaniate de relatiile dificile existente in asociatiile sau uniunile pe care le-au realizat, dar si de neintelegerile cu sefii, cu persoanele care detin putere si autoritate. In prima parte a anului se pot resuscita probleme mai vechi si are loc o escaladare a conflictelor in plan familial. Exista tendinta de a actiona imprudent, de a lua decizii de unul singur, de a ignora parererile si dorintele celor din jur. In tot acest vartej de evenimente exista sansa ca acesti nativi sa isi puna intrebari cu privire la directia in care merg, la mijloacele folosite pentru depasirea obstacolelor si mai ales, cu privire la relatiile pe care doresc sa le pastreze. Autoanaliza si reconsiderarea obiectivelor este un lucru de mare importanta in aceasta perioada extrem de dificila pentru Rac.

In a doua parte a anului se produce o ameliorare in relatii, o revigorare si extindere a planurilor de afaceri, o crestere a sanselor de castig in plan material. Se profileaza o evolutie buna in planul carierei personale, o eliberare treptata de restrictii si apar unele schimbari benefice; se creeaza conditii pentru aparitia unor oportunitati de dezvoltare, de progres, de atingerea unor scopuri importante, de succes si redresare financiara.

Nativii leu si cei cu Ascendent in Leu. Familia si viata personala sunt, in continuare, supuse unor restrictii, blocaje; pana la final de an este nevoie de rabdare, efort si reorganizare a acestui segment. In prima parte a anului se vor lupta din rasputeri sa isi finalizeze studiile, sa-si dovedeasca priceperea si experienta la locul de munca, sa isi puna in aplicare initiative si planuri de afaceri, sa isi asigure banii si proprietatile. Foarte multi nativi au de rezolvat probleme locative si de ordn familial, investitii si reconstructii in locuinta, de indeplinit responsabilitati fata de rude. Perioada cea mai dificila va fi martie-mai cand toate planurile si dorintele lor de evolutie sunt contracarate de obstacole, certuri cu cei din jur, tradari, mici accidente. Multe probleme se vor naste din cauza grabei cu care vor dori sa rezolve problemele si obligatiile cotidiene. Vor dovedi inflexibilitate, incapatanare, lipsa de diplomatie, atitudine critica si imperativa. La locul de munca persista instabilitatea, tensiunile si nemultumirile; momentele critice sunt in jur de 22 aprilie si 15 decembrie, cand se pot produce mari schimbari in acest sector.

In a doua parte a anului va incepe o redresare a sanatatii, a energiei, a fortei de exprimare. Optimisti, se vor deschide spre lume, spre progres si evidentiere personala. Foarte multi nativi vor reusi sa-si reorganizeze viata personala pe alte criterii decat cele de pana acum, vor putea schimba multe lucruri in existenta lor; unii se vor dedica unor studii aprofundate, altii vor calatori in strainatate. 

Nativii Fecioara si cei cu Ascendent in Fecioara vor fi in prima parte a anului extrem de preocupati si implicati in chestiuni de afaceri, in castigarea banilor din munca proprie si din colaborari. Vor avea numeroase probleme privind obtinerea si cheltuirea banilor. Datoriile neplatite ii constrang sa faca munca suplimentara, sa incerce noi afaceri, noi ocupatii, sa fie creativi, sa-si exploateze toate resursele de care dispun. Vor cunoaste noi persoane, vor avea ocazia de a intra in legatura cu oamenii de care au nevoie. Ajutorul pe care-l vor primi din partea prietenilor si protectorilor poate fi nepretuit, insa va fi destul de limitat; riscul de a fi inselati de catre unii falsi prieteni este maxim in jur de 22 aprilie. Schmbari profunde continua sa se produca in planul creativitatii, al relatiilor sentimentale si celor cu copiii. In acest sector persista tensiunile, neintelegerile, evenimentele nedorite insotite de cheltuieli importante de bani. Deciziile sunt dificile si este nevoie de multa analiza, prudenta si rabdare pentru a gasi cele mai potrivite imprejurari in care se pot face schimbarile dorite. Mediul apropiat este si in acest an incarcat de evenimente menite sa le testeze rezistenta, intelepciunea, capacitatea de adaptare, pentru ca ei se afla la finalul unei etape de maturizare.

In a doua parte a anului pot culege roadele unei munci facute cu perseverenta si profesionism, pot obtine castiguri si beneficii aproape in mod miraculos din diverse surse. Unii reusesc sa-si recupereze bunurile in urma unui partaj, primesc o mostenire sau beneficiaza de castigurile financiare ale partenerului de viata.

Nativii Balanta si cei cu Ascendent in Balanta. In anul 2014 va incepe o etapa noua de evolutie in viata lor. Totusi, in prima parte a anului vor trai una dintre cele mai active si dificile perioade ale existentei. Se vor simti plini de energie si nevoiti sa lupte pentru recunoastere, independenta, libertatea de actiune si pentru realizarea celor mai inalte obiective ale lor. In cariera se vor ivi oportunitati interesante, sanse de care pot profita doar cu anumite conditii greu de indeplinit. Vor avea de luat cele mai dificile decizii pentru ca orice alegere ar face, acesta va insemna si o renuntare la alte lucruri care fac parte din viata lor. Vor continua tensiunile, momentele de criza in relatii, parteneriate, familie; nu vor tine cont de parerea nimanui, vor sa se impuna, sa isi implineasca un vis. Relatiile de iubire si casatoria sunt in continuare marcate de tensiuni, certuri si rupturi, procese si divorturi.

In a doua parte a anului pot actiona mai concentrat, mai eficient si vor avea sustinere din partea prietenilor. Vor cunoaste persoane deosebite, se vor implica in activitati de grup, in proiecte sociale, ceea ce este foarte bine pentru ca pot beneficia de protectie si recunoastere a calitatilor si a personalitatii lor in plan social. La finele anului se vor afla in toiul marilor schimbari – bune sau rele…depinde de ei.

Nativii Scorpion si cei cu Ascendentul in Scorpion sunt in continuare sub restrictii si limitari. In planul relatiilor de munca, al responsabilitatilor si al sanatatii se mentine riscul unor schimbari imprevizibile, unor incidente, confruntari si rasturnari de situatie cu consecinte neplacute. Prima parte a anului este dificila pentru cei care doresc intens sa se afirme. Este o perioada in care persista blocajele si trebuie sa se abtina de la actiuni in forta, de la confruntari si competitii in care nu vor reusi decat sa faca proasta impresie celor din jur. Este nevoie de rabdare si vor observa ca le este mai favorabila munca in singuratate: cercetarea, perfectionarea, dezvoltarea personala intr-un mod ordonat, calculat, planificat. Calatoriile in strainatate le vor deschide orizontul si pentru ei vor avea in primul rand un scop educativ, iar mai apoi recreativ. Cei care doresc sa urmeze studii in strainatate isi vor realiza aceasta dorinta.

In a doua parte a anului li se ofera sansa de a se remarca in viata publica, de a fi promovati in mediul profesional, de a face schimbari creative la locul de munca, de a folosi mijloace moderne de lucru. Progresele in cariera devin vizibile, le dau increderea ca sunt pe drumul bun. Pot obtine succese in mod neasteptat si exagerat in raport cu meritele lor; pentru unii nativi se deschid oportunitati de cooperare sau extindere a activitatii dincolo de granite.

 Nativii Sagetator si cei cu Ascendentul in Sagetator sunt determinati sa isi reconsidere valorile materiale, planurile de afaceri, investitiile, modul de castigare a banilor. In prima parte a anului pot face contracte avantajoase de colaborare, imprumuturi pentru a-si consolida bugetul sau o afacere. Altii pot primi in administrare valori materiale care apartin altora, ceea ce ii incarca cu un maxim de responsabilitate. Unii nativi se pot bucura de burse, cadouri, mosteniri sau de banii partenerului de viata. In orice situatie s-ar afla si oricat de mare ar fi tentatia, aceste persoane trebuie sa se abtina de la cheltuieli exagerate si de la actiuni neoneste, sa fie cat se poate de corecti si seriosi pentru ca in curand vor intra sub tranzitul saturnian. Primele sapte luni vor fi o perioada activa pe plan social pentru persoanele care doresc sa se implice in proiecte comune si sa obtina anumite realizari. Nu va fi usor sa sa mentina echilibrul necesar intre interesele personale si cele de grup, asa incat sunt de asteptat o serie de conflicte, certuri si reformulari de obiective.

In a doua parte a anului eforturile lor de a se afirma devin ineficiente, iar centrul de interes se pozitioneaza in zona care guverneaza calatoriile, strainatatea, educatia superioara. Casa creativitatii, a dragostei si a relaxarii este mult mai bine aspectata si incarcata de un surplus de energie. Se recomanda prudenta in ceea ce priveste activitatile recreative, sportul, relatiile de iubire, de prietenie si cele cu copiii; cele mai dificile perioade sunt in apropierea zilelor de 22 aprilie si 15 decembrie 2014.

Nativii Capricorn si cei cu Ascendent in Capricorn viata de familie si ambitiile personale sunt intr-un conflict perpetuu, iar cele mai dificile momente vor fi in jur de 22 aprilie si 15 decembrie 2014. Prima parte a anului 2014 va fi una dintre cele mai solicitante si pline de evenimente perioade din viata lor. In primul rand vor depune mari eforturi pentru a putea echilibra viata de familie cu viata sociala si responsabilitatile profesionale. Cariera va fi o zona de mari provocari, conflicte, initiative, rupturi si reconfigurari, de lupta cu obstacolele, de redefinire a ambitiilor personale. In acelasi timp li se va oferi ocazia de a cunoaste si de a colabora cu persoane competente, de a se integra unui grup cu care impartaseste interese comune. Depinde cat de bine vor sti sa profite de aceste oportunitati si cum sa se integreze in planul social indeplinindu-si responsabilitatile aferente. Pentru unii nativi casatoria este si ea in centrul atentiei, desi presupune depasirea unor obstacole si adversitati din exterior; prin realizarea ei se va obtine bunastare si un statut social stabil.

In a doua parte a anului se intrevede o redresare a situatiei financiare prin obtinerea unor avantaje materiale din partea partenerilor, prin contractarea unor imprumuturi sau prin intrare in posesie de bunuri (partaj ori mostenire).

Nativii Varsator si cei cu Ascendent in Varsator. Este ultimul an in care Saturn, pozitionat in casa carierei, ii ajuta sa isi stabileasca cu seriozitate obiectivele, sa isi asume responsabilitati uriase, sa isi definesca strategiile, sa se organizeze, sa actioneze cu intelepciune si rabdare pentru a depasi obstacolele. Interesul pentru sectorul socio-profesional este bine sustinut – in prima parte a anului – de Jupiter din casa muncii. Acesti nativi pot beneficia de oportunitati de exceptie in plan profesional: oferte de munca sau parteneriate de afaceri, obtinerea unui post de conducere etc. Toate aceste lucruri nu vin de la sine, nu se obtin usor, ci din contra, sunt conditionate de gandirea, deciziile si actiunile bine directionate. In aceasta perioada intelectul lor este foarte creativ si exista un impuls puternic catre extinderea orizontului de cunoastere si ridicarea nivelului de constiinta. Plini de energie, multi dintre ei nu-si vor urma intuitiile, se vor arata inflexibili dorind sa-si impuna idei si convingeri proprii, asa incat se pot angaja in actiuni necugetate si in asumarea unor responsabilitati ce depasesc puterea lor de munca.

In a doua parte a anului sunt sanse de a initia si dezvolta relatii bune cu cei din jur; pot realiza un echilibru intre interesele personale si cele de grup, incep sa devina interesati de proiecte sociale. Vor cunoaste persoane de exceptie, vor atrage parteneri sentimentali si pot contracta o casatorie.

Nativii Pesti si cei cu Ascendentul in Pesti vor continua sa fie – in prima parte a anului – deosebit de optimisti si exuberanti, prietenosi si amuzanti, creativi, dornici de calatorii, sport si aventuri, interesati de copii si educatia lor sau implicati in relatii sentimentale complicate. Toate aceste situatii implica cheltuieli mari de bani, iar situatia lor finanaciara va fi extrem de instabila; se pot castiga bani in mod neasteptat ori din surse neconventionale, insa la fel de brusc se pot pierde sume importante. Nici o afacere nu va fi sigura, iar cei care se bizuiesc pe castigurile partenerilor, pe obtinerea unor burse imprumuturi ori sponsorizari vor avea de infruntat multe obstacole si dezamagiri. Prietenii vechi se vor rupe si nu se pot baza pe relatii sau protectori; cea mai dificila perioada va fi in jur de 22 aprilie 2014. Cel mai bun lucru pe care il pot face in acest an este sa isi desavarseasca studiile, sa acumuleze cunoastere si intelepciune, sa isi definesca obiectivele in plan social.

In a doua parte a anului se creaza conditii bune de munca, se revigoreaza afacerile personale, apar sanse de redresare financiara, se imbunatateste starea de sanatate. Nativii Pesti vor fi mai concentrati pe munca si indeplinirea responsabilitatilor. Oportunitati nesteptate se pot ivi ca prin minune si ii pot propulsa intr-o functie de raspundere sau intr-un parteneriat de afaceri profitabile. Se vor bucura de popularitate, de faima, de recunoasterea meritelor profesionale. Relatiile de munca se pot extinde in strainatate.