Perioada este marcata de prezenta Soarelui in Varsator in conjunctie cu Marte. Exista mult foc si energie in acest semn al spontaneitatii; ne asteptam in continuare la schimbari si evenimente bruste. Se realizeaza mai multe combinatii si aspecte cu efecte contradictorii. Dorinta de independenta, originalitate, incredere in viitor, actiune, curaj este puternica; iar, odata cu intrarea lui Mercur in Varsator, pe 3 februarie, capacitatea de gandire, cercetare si exprimare, originalitatea, inventivitatea sunt la la cote maxime. Apare insa o lipsa de prudenta si concentrare, excese, un plus de excentricitate care pot sa incurce lucrurile, sa determine ratarea unor sanse de reusita tocmai in momentele cele mai pline de entuziasm. Dizarmonia dintre cei doi benefici, Jupiter si Venus, ca si retrogradarea lui Saturn zadarnicesc sau intarzie aparitia succesului, sau a conjuncturilor norocoase cu care destinul ne mai rasfata uneori. Luna Noua pe data de 3 februarie exalta idealismul dorinta de libertate, emancipare, pune in evidenta idealurile sub aspect social si umanitar.

 Capricorn sau Ascendent Capricorn

Acesti nativi se vor arata nemultumiti de modul in care muncesc pentrucastigarea banilor. Innoirea, schimbarea, noutatea isi vor face aparitia destul de brusc. Intreaga lor atitudine este in transformare si acest lucru se va reflecta mai cu seama in zona profesionala, a relatiilor din imediata apropiere si de familie. Luna Noua de pe 3 februarie readuce in prim plan dorinta de reorganizare a carierei, si de progres financiar. Dupa 4-5 februarie devin mai activi, mai productivi si se pot prezenta intr-o lumina mai buna in societate putand atrage persoane potrivite pentru a-i ajuta.

Cheltuirea banilor poate fi problema multora; desi sunt firi calculate si prevazatoare, aspectul conflictual al planetelor indica actiuni impulsive, excese, lipsa de masura si ignorarea parerilor celorlalti. Pot considera ca in afaceri trebuie sa existe si si riscuri, si aceasta gandire conduce la cheltuieli sau investitii ostentative, nechibzuite.