Prima decada a Noului An este o perioada mai optimista pentru ca Micul Benefic, Venus este in aspect foarte bun cu perechea Jupiter-Uranus, iar Mercur revine in miscare directa in semnul de foc al Sagetatorului. Zodia Capricorn, cu Nodul Nord, Pluton, Soare si Marte este plina de forta si ne determina sa actionam mai hotarat. Luna continua descresterea pana pe 4 ianuarie. Atunci se realizeaza conjunctia Soare – Luna (Luna Noua si eclipsa de soare), cu  Soarele in Capricorn. Acest eveniment poate fi considerat un inceput pentru planurile noastre concrete din acest an.

Soare in Capricorn sau Ascendent Capricorn

Schimbarea directiei in viata este o idee obsedanta de mai mult timp. Exista vointa, determinare, multe evenimente si provocari din sfera carierei. Luna Noua de pe 4 ianuarie atrage si mai mult atentia asupra acestor aspecte, faciliteaza identificarea problemelor si confruntarea cu ele. Cariera nu este un loc de liniste si siguranta, cel putin nu pentru mult timp. Dorinta de a actiona este limitata de factori obiectivi; sustinerea sociala este slabita. Oportunitatile nu par atragatoare. Este nevoie de rabdare si acumularea unor informatii.

In jurul datei de 5 ianuarie vor avea o intalnire cu un prieten sau vor comunica, vor afla lucruri interesante, importante pentru planurile de viitor. Posibil sa faca si o calatorie in acest scop, sa aiba o intalnire de afaceri.