Capricorn cu ascendent in rac - O combinatie intre fragilitatea emotionala de copil cu aceea a unui batran. S-ar parea ca, in viata, nimic nu este foarte important pentru el. Totusi se straduie sa para, cum-necum, ca participa la agitatia celor din jur. Isi asuma adesea chiar si responsabilitati importante. Truditor impatimit, punctual si riguros, serios si intelept, stie sa se impuna.Doar cei mai buni detectivi ar putea descoperi, intre paginile unei carti de povesti, trandafirul ofilit al primei sale iubiri. Deindata ce se retrage in intimitatea caminului, se lasa prada tabieturilor. Meditativ, se izoleaza de lume lasand mesajul de a nu fi deranjat. Opozitia Rac – Capricorn ii induce un comportament contradictoriu dar si complementar. Dilema vietii sale este daca trebuie sa se inalte sau sa ramana jos. Punctele comune ale acestor zodii sunt izolarea, linistea, sensibilitatea. Toate acestea explica temporara inaccesibilitate, rabdarea cu care isi continua drumul vietii in ciuda loviturilor sortii. Amintirile sale sunt imagini fotografice trecute in imortalitate. Calatoreste in timp pentru a regasi aroma unui vechi parfum…a amintirilor din copilarie… Fericit sau nefericit in dragoste? Ce importanta are daca relatia e profunda? Ramane de vazut cat de fericit e partenerul, insa asta e o chestiune de gust.

Capricorn cu Ascendent in Scorpion

Exigent cu toata lumea, dar si cu el insusi. Efortul il stimuleaza, pericolul este pentru el o provocare, oboseala il incapataneaza…Dincolo de carapacea si sangele lui rece, pasiunile pot fi devastatoare. Permeabil la starile de spirit ale celor din jur, mimeaza, totusi, indiferenta, afisand obiectivitatea si uneori cinismul. Nu exista persoana mai secreta, mai dornica sa creeze deruta in jurul sau. Stapanirea emotiilor, ca si toleranta, au o limita dincolo de care izbucnirile violente sunt inspaimantatoare. Este un cercetator innascut, intelectual redutabil dotat cu rabdare, rigoare matematica si perspicacitate. Biolog, chirurg, politist, detectiv ori sportiv, rezistenta lui poate fi pusa la incercare cu mult succes. In plan afectiv, criteriile sunt la fel de severe, in schimb, este capabil sa dea totul pentru partener si copii. Cei care, din nefericire, ii vor gresi, nu vor gasi la el iertarea.

Capricorn cu Ascendent in Pesti

Ambele semne cauta solitudinea din ratiuni diferite. Atasamentul fata de materialitate poate lipsi, primind in schimb valori mult mai pretioase. Idealismul si ambitia pot fi prodigioase daca n-au de-a face cu indiferenta. Talentat si plin de resurse, are nevoie de motivatii puternice. Tenacitatea si dorinta de ascensiune pot fi contracarate de emotii, impresii, ezitari, idealuri neprecizate… Cand Capricornul preia conducerea va sti sa canalizeze interesul spre ceea ce este mai potrivit ca scop si aspiratie. Altruismul este a doua sa natura. Dragostea apare intre stapanirea de sine si abandonul in voluptate. Nehotararea aduce pierderi si nelinisti.