calNoul An Chinezesc incepe in 2014 odata cu Luna Noua din 31 ianuarie si este marcat de simbolul Calului de Lemn ce revine odata la 60 de ani. Zodia Cal corespunde zodiei Gemeni, insa la fiecare 12 ani este insotita si completata de unul dintre cele cinci elemente – foc, pamant, metal, apa, lemn – care ii dau o anumita specificitate.

Nativii semnului Cal sunt isteti, sociabili, spontani, fermecatori, capriciosi, impulsivi si egoisti, cautand sa profite de ocaziile ce apar in cale. Ei debordeaza de energie, dar sunt inconstanti; lupta pentru dreptate, insa nu sunt obsedati de razbunare. Isi urmaresc interesele personale cu multa staruinta, fara a tine cont de sfaturi, fara prea multe compromisuri si aplicand metode originale.

Totul la ei este foarte alert – mersul, gandirea, reflexele, actiunile – dar au nevoie de momente de liniste si meditatie pentru a-si stabili noi obiective. Rabdarea lor e destul de limitata si, daca nu obtin repede rezultate satisfacatoare, se reorienteaza spre alte preocupari lasand nefinalizat ceea ce au inceput.

Nativii Cal au mult simt practic si abilitati financiare pentru ca, in general, se implica doar in actiuni care au scopuri profitabile. Sunt muncitori, stiu sa-si administreze veniturile, au abilitatea de a gasi solutii originale dar corecte problemelor cu care se cofrunta.

Libertatea este foarte importanta pentru ei si suporta greu si doar pentru scurt timp constrangeri sau limitari preferand mai degraba sa rupa o relatie decat sa i se interzica unele dorinte si capricii. Ei nu stiu sa-si ceara scuze, nu stiu sa repare o gresala si nici nu le place sa dea explicatii pentru ceea ce fac, acceptand cu dificultate sa fie condusi ori indrumati de altii. Uneori par blanzi si docili, insa ei isi gandesc un plan si o strategie de actiune pe care sa o aplice la momentul oportun.

Inteligenti, independenti si impulsivi, vor sa-si construiasca viata dupa propriile planuri si sa detina mereu controlul. Intuitia ii determina sa ia decizii ferme si sa lupte cu obstinatie pentru telurile lor. Recunoasterea valorii si calitatilor personale sunt la fel de importante ca si castigul material. Insa cel mai important lucru pentru ei pare a fi libertatea de actiune si de miscare si de aceea de multe ori se vor lupta pentru a obtine o pozitie privilegiata in care sa poata lua deciziile pe care le doresc.

Amabili, veseli si simpatici, nativii zodiei Cal sunt imprevizibili, fac miscari surprinzatoare, iar lucrurile pot lua uneori o intorsatura periculoasa.

Calul de Lemn este mai stabil, mai echilibrat, mai disciplinat, mai perseverent, mai planificat, mai practic si mai hotarat sa reuseasca.

Pentru anul 2014 semnul Calului de Lemn ne ajuta sa ne identificam noi obiective, sa luam decizii corecte, sa ne exprimam dragostea si afectiunea catre cei din jur. Trebuie sa tinem cont de elementul “surpriza” si de faptul ca ne vom confrunta la tot pasul cu evenimente neasteptate.