Berbec sau Ascendent in Berbec

Intrarea lui Uranus in zodia lor pe 11 martie este un eveniment important mai ales pentru faptul ca le va influenta personalitatea pe o durata mare de timp. Acesti nativi atat de spontani, entuziasti si ambitiosi primesc acum influxuri de la o planeta care le intensifica natura lor de foc. Le aprinde imaginatia, dorinta de independenta si depasire a obstacolelor; neliniste si revolta contra oricaror limitari. Vor fi atrasi de cu totul alte persoane decat cele cu care sunt asociati. Toate relatiile lor se vor schimba pentru ca apare brusc o schimbare interioara, o revolta contra lucrurilor perimate si restrictiilor, nevoia de a se elibera de obligatii. Pentru unii poate fi doar o eliberare a spiritului, o renuntare la iluzii. Jupiter se afla deja in semnul Berbecului si poate ajuta pentru gasirea celor mai bune directii de exprimare a energiilor dar si pentru dezvoltarea potentialului intelectual (sustinut si de intrarea Nodului Nord in casa a IX-a). Totusi, caracterul lor instabil si impulsiv ar putea deveni si mai exaltat, excitabil, necontrolabil.

Cel mai asteptat eveniment astrologic este pe 21 martie cand Soarele partunde in teritoriul lor accentuand vointa, ambitia, dorinta de a se impune, a conduce, a schimba, a initia, a castiga lupte. Incepand cu 10 martie Mercur va fi alaturi cu influenta buna asupra mentalului, exprimarii, comunicarii si pragmatismului. Asta pana pe 30 cand Mercur devine retrograd. Desi aici se afla si Jupiter, Marele Benefic, sustinerea planetara este slaba – lucru neplacut si stresant. Se vor agita mult si vor lua cu greu decizii, vor fi aproape de sansa si le va fi dificil s-o valorifice sau o vor rata. Eforturile de autoafirmare nu sunt inca eficiente, au nevoie de rabdare si abtinerea de la confruntari, atat timp cat inca nu exista sustinere di partea lui Marte care nu a intrat in Zodia Berbec.

Un aspect pozitiv este tranzitul planetei Venus in Varsator: le sustine planurile, proiectele de viitor, legaturile sociale. Vor primi sustinere de la prieteni, vor intalni persoane de calitate, protectori (8 -16martie). In jurul datei de 27 se pot indragosti.