Berbec si ascendent in Berbec. 

Pozitia lui Marte in casa a VI-a (pana in iunie 2012) inseamna solicitare mai mare in zona muncii si responsabilitatilor; sunt puse la incercare capacitatile, aptitudinile, imaginatia si puterea de rezistenta la efort. Este o perioada buna pentru schimbare, transformare, continuarea studiilor, pregatiri in in plan profesional, mai ales in prima parte a lunii cand exista conditii de a putea face observatii si evaluari bune cu privire la evolutia carierei si ascensiunea in plan social.

Luna plina pe 10 dec. va da sentimente de insatisfactie, neliniste si dorinta de a comunica, de a schimba informatii cu cei apropiati, de a calatori sau de a cauta satisfactii si stimulente intelectuale, activitati creative. Dupa data de 13 dec., Mercur in mers direct va favoriza dorinta de schimbare, experientele si experimentele innoitoare, extinderea viziunii, calatoriile in strainatate.

Dupa 20 dec. lucrurile se schimba rapid de la o zi la alta si vor avea impresia ca evenimentele se desfasoara in cele mai neprevazute moduri. Vor avea numeroase intalniri cu prietenii, unele chiar surprinzatoare; vor cunoaste persoane noi, se vor imprieteni si vor lega relatii satisfacatoare cu persoane protective. Pot sa apara sanse de a se integra unui grup, de a fi acceptati invitati, laudati, apreciati in anumite cercuri sociale.

Pentru cei tineri completarea studiilor si orientarea profesionala sunt pe primul plan si au de luat decizii pentru proiectele de viitor. Cei maturi sunt preocupati de cariera, imaginea profesionala, relatia cu superiorii, de evolutie si progres, de iesire din anonimat.  Luna Noua din 24 dec. poate fi un moment bun pentru afirmare, succes, ascensiune. profesionala, realizarea ambitiilor si aspiratiilor. Sunt sanse de promovare, de crestere a popularitatii, de a li se recunoaste calitatile de lider si a fi incarcati cu noi responsabilitati.

Se mentine o anumita tensiune la locul de munca; pentru unii nativi se pune problema studiilor nefinalizate, pentru altii necesitatea de a pleca in strainatate.

30-31 dec. pot renunta la o calatorie; daca totusi vor pleca trebuie sa fie prudenti, sa conduca atenti pentru ca exista riscul unor accidente. Alte riscuri ar fi problemele abdominale, infectii si raceli, certuri cu partenerii.