Berbec sau ascendent in Berbec

Exces de energie, entuziasm, curaj, determinare; multe evenimente si incercari, suprasolicitare. Luna noua din 3 aprilie aduce o etapa noua pentru urmatoarele 12 luni, o intensa nevoie de schimbare si afirmare. Prima decada este foarte nefavorabila negocierilor, drumurilor; nerabdarea si lipsa de prudenta pot duce la conflicte, evenimente neplacute, violenta fizica sau verbala. Exista un risc de accidente care pot afecta corpul fizic si mai ales capul (taieturi, arsuri, contuzii).  Nativii se manifesta impetuos, isi asuma responsabilitati si iau decizii fara sa tina cont de dorintele sau parerile celorlalti. Se vor implica in actiuni indraznete si e greu de crezut ca vor fi prevazatori. Cei mai multi vor fi depasiti de evenimente. Dorinta lor de actiune este foarte mare ca si nevoia de schimbare, de eliberare sau independenta. Foarte multi, nemultumiti de cariera, sunt in cautare de noi perspective; altii vor intra vijelios intr-o competitie sociala sau vor porni o afacere idiferent de risc. Nu precupetesc nimic daca e vorba sa intrevada vreo oportunitate. Vor atrage atentia asupra lor in moduri foarte diverse si vor cauta sa-si impuna vointa. Sanse de a opera schimbari sau de a-si realiza un vis vor aparea,  dar va fi dificil de a le fructifica. Desi vor fi creativi vor intampina dificultati in aplicatia practica. Vor avea neintelegeri, opozitii din partea colaboratorilor. Ruperea unor aliante sau contracte, despartiri, probleme de parteneriat, conflicte, dusmanii. In jur de 18 aprilie apar probeme stringente si nevoia de a lua o hotarare in ceea ce priveste relatiile lor cu ceilalti. Riscul de a se certa si a rupe intelegerile este foarte mare, dar se pare ca nu le pasa; dorinta de a-si exprima punctul de vedere si vointa de a merge mai departe ii face sa reactioneze puternic renuntand la orice precautie.

Mercur retrograd pana pe 23 aprilie ii va determina sa aiba o perceptie modificata a evenimentelor sau a informatiilor,  comunicarii, ideilor. Daca s-ar putea sa fie mai rabdatori si retinuti, sa nu ia decizii importante, sa-si acorde timp pentru analiza si informare adecvata ar fi in avantajul lor. Dupa aceasta data pot deveni mai rationali, mai diplomati, mai deschisi, mai dispusi la conciliere, mai atenti la modul in care sunt perceputi de ceilalti.

Cu 21 aprilie activitatea profesoinala pote fi mai bine gestionata, vor fi mai atenti la modul in care isi pot valorifica resursele proprii. In jur de 23 aprilie pot avea iarasi probleme in plan afectiv si dorinta de eliberare, de a rupe o relatie.