Perioada este sub influenta Soarelui in Varsator in bun aspect cu Jupiter din Berbec. Marte in Varsator aduce energie sporita, mobilizare, lupta, aventura, evenimente bruste. Se realizeaza astfel o combinatie exploziva, fata de perioada anterioara. Dinamismul, extravertirea, pasiunea, independenta, originalitate, incredere in viitor, agitatie, curaj. Mercur in Capricorn si Saturn din Balanta mai atenueaza din entuziasmul nostru nemasurat. Luna este in descrestere, deci trebuie sa muncim cu perseverenta la toate planurile incepute.

Balanta sau Ascendent Balanta

Aceste persoane sunt atrase de evenimente sociale, artistice, divertisment, activitati cu copiii, intalniri romantice, noi relatii de prietenie, reuniuni sau petreceri, aspecte diverse ale petrecerii timpului liber. Unele Balante se pot casatori, este un moment favorabil. Altele sunt fermecate de aparitia unei persoane incantatoare, insa avertismentul este ca va fi o relatie de scurta durata.

Relatiile cu cei din imediata apropiere sunt foarte bune, cooperante; peste tot unde merg au succes si sunt apreciati, fac impresie buna, se imprietenesc cu oameni care vor fi  mai tarziu buni prieteni sau asociati.

Unele discutii neplacute cu un membru din familie, (se presupune ca e vorba de o persoana mai in varsta), sau anumite probleme de analizat si rezolvat, pe 26-27 ianuarie.