Perioada este marcata de prezenta Soarelui in Varsator in conjunctie cu Marte. Exista mult foc si energie in acest semn al spontaneitatii; ne asteptam in continuare la schimbari si evenimente bruste. Se realizeaza mai multe combinatii si aspecte cu efecte contradictorii. Dorinta de independenta, originalitate, incredere in viitor, actiune, curaj este puternica; iar, odata cu intrarea lui Mercur in Varsator, pe 3 februarie, capacitatea de gandire, cercetare si exprimare, originalitatea, inventivitatea sunt la la cote maxime.

Apare insa o lipsa de prudenta si concentrare, excese, un plus de excentricitate care pot sa incurce lucrurile, sa determine ratarea unor sanse de reusita tocmai in momentele cele mai pline de entuziasm. Dizarmonia dintre cei doi benefici, Jupiter si Venus, ca si retrogradarea lui Saturn zadarnicesc sau intarzie aparitia succesului, sau a conjuncturilor norocoase cu care destinul ne mai rasfata uneori. Luna Noua pe data de 3 februarie exalta idealismul dorinta de libertate, emancipare, pune in evidenta idealurile sub aspect social si umanitar.

Balanta sau Ascendent Balanta

Luna Noua din 3 februarie va insemna aventuri si complicatii sentimentale, impulsivitate si agitatie, un pic de dramatism si relatii conflictuale fie cu persoana iubita, fie cu partenerul de viata, copiii sau prietenii. Vor sa-si impuna punctul de vedere, si hotararile pe care ei le cred bune, mai ales in fata membrilor din familie. Incearca pe toate caile sa convinga de ceea ce doresc sa faca pentru binele tuturor. La inceput vor actiona mai discret, ascuns, pentru a evita discutii si conflicte. Insa Luna Noua aduce provocari, scoate la suprafata adevaratele intentii, sursa problemelor.
Locul de munca poate oferi inca unele surprize. Se pot astepta la schimbari mai mult sau mai putin placute. In jur de 7 februarie vor fi nevoiti sa-si foloseasca talentul de negociator cu partenerii de afaceri, sa puna pe tapet o colaborare, un contract sau intelegeri mai vechi care au nevoie de revizuire.