Nodurile Lunare sunt puncte energetice care, intr-o tema natala, furnizeaza informatii generale despre directia de evolutie a persoanei in viata prezenta. Nodul Sud indica experientele traite anterior, in alta existenta.

Pentru reechilibrarea interioara a fiintei, este necesara experimentarea unei personalitati complet diferite. De obicei, in actuala viata, persista fragmente “reziduale” din structura vechii personalitati. Acestea ne pot impiedica in stabilirea unor teluri potrivite.

Fiecare fiinta vine pe lume cu tot “bagajul” necesar — perceptie, intuitie, discernamant – pentru o orientare pozitiva; daca satisfactia si bucuria ne insoteste viata, inseamna ca directia e buna. Daca apar momente de indoiala, ezitare, deruta, acestea sunt cauzate de influenta nefasta a mediului social ori a familiei, care incearca sa ne formeze dupa tipare fixate arbitrar, desi fiecare dintre noi e o fiinta unica.

Uneori confuzia e totala si avem nevoie de timp ca sa reflectam, sa ascultam vocea interioara si sa intelegem ce-si doreste sufletul nostru. Nodul Nord indica aceasta directie corecta, confirmata si de perceptia noastra intuitiva.

Daca, din anumite motive, nu ne inscriem pe calea destinului nostru si vom amana totul pentru viata viitoare, neplacerile si suferintele nu vor intarzia sa apara.