Marte si Pluton sunt doua planete malefice; una de foc excesiv de fierbinte si violenta, cealalta este o forta extrem de puternica, neiertatoare, devastatoare si ascunsa.

Marte conjunct cu Pluton
Nativul are o natura instinctuala, multa energie si putere de concentrare. In dorinta de afirmare nu suporta limitari sau obstructii, isi urmeaza cu hotarare interesele. Daca nu obtine ceea ce doreste, poate avea izbucniri de manie; in functie de rezultate, schimba tactica pentru a-si atinge scopurile. Dorintele si pasiunile puternice il determina sa se implice total in ceea ce intreprinde. In situatiile de criza isi mobilizeaza intreaga energie. Este dornic sa obtina putere, are aptitudini psihologice si abilitatea de a manipula alte persoane. In relatii este posesiv si exigent; uneori se foloseste de puterea sa de seductie pentru a-si atinge scopurile.
Odata cu maturizarea, poate simti o nevoie puternica de a face mari schimbari in viata sa, de a se transforma; apare necesitatea orientarii spre spiritualitate.

Marte in careu sau opozitie cu Pluton. 
Acelasi indemn puternic de a face lucruri importante in viata sa. Are idealuri mari, respect si admiratie pentru putere, dorinta de a o obtine. Temerar, ambitios, perseverent si independent, se angajeaza cu multa forta atunci cand sustine ceva, dar si atunci cand combate. Are capacitatea de a munci foarte dur pentru a-si satisface ambitiile. Energic si foarte critic cu toata lumea, daca nu stie sa coopereze, isi face repede dusmani care-i vor zadarnici interesele.
Ar trebui sa-si dezvolte autocontrolul, increderea in sine si capacitatea de cooperare cu ceilalti.

Marte in sextil sau trigon cu Pluton

Pasiune, angajare, determinare, energie debordanta, dorinta de putere. Este pregatit sa-si infrunte adversarii, sa-si apere convingerile. Nu renunta usor la ceea ce si-a propus, isi controleaza furia, rareori are izbucniri nervoase. Simte o mare nevoie de independenta, autonomie, libertatea de a-si conduce singur viata. Avand o intelegere profunda a lucrurilor, a cauzelor, poate rezolva sarcini foarte dificile. Prin curajul sau poate invinge dificultati incredibile. Isi fixeaza obiectivele si le urmareste pana la capat. Are intelegerea aspectului spiritual al vietii.

Aceste relatii dintre Marte si Pluton sunt armonioase. Trigonul este mai dinamic si confera mai multa determinare. Cand exista aspect de sextil, sunt evitate confruntarile, se prefera metodele pasnice.

Ca lectie de viata ar fi invatarea moderatiei si a actiona in comun.