Pe 23 ianuarie 2012 incepe Noul An chinezesc sub influenta Dragonului de Apa. Data la care incepe Noul An chinezesc nu este fixa, coincide cu momentul de Luna Noua in Varsator si de aceea se schimba de la an la an. Fiecare an este simbolizat de un animal – in numar de 12 – insa, pentru a se nuanta caracteristicile, se adauga si unul dintre cele cinci elemente simbolice: Metal, Apa, Lemn, Foc, Pamant. Un an Dragon de Apa revine  dupa 60 de ani.

Desi pare simplist, pentru ca intreaga generatie a unui an are aceleasi caracteristici, zodiacul chinezesc este si el nuantat, pe zile si ore. De exemplu, in cursul unei zile, la fiecare 2 ore se schimba semnul zodiacal orar, deci putem vorbi de un corespondent al ascendentului din zodiacul european.

Astrologii nu ignora sistemele zodiacale din orice parte a lumii ar veni ele, pentru ca toate au fost create, verificate, experimentate timp de milenii.

Dragonul este un animal fantastic foarte indragit si admirat de popoarele Asiei orientale; simbolizeaza noroc, putere si bogatie

Asadar, dupa astrologia chinezeasca, acest an ne va ajuta sa fim mai optimisti, mai energici, mai increzatori in propria persoana, mai curajosi si mai ambitiosi in proiectele noastre. Atitudinea pozitiva, dinamismul, imaginatia si inventivitatea, exigenta si onestitatea fata de ceilalti ne pot deschide perspective nebanuite pentru viata noastra.

Fiind un an de Apa, este foarte potrivit actiunilor bine gandite si pregatite cu multa rabdare, pornite la momentul potrivit si conduse cu diplomatie. Este bine ca in acest an sa reevaluam situatia in care ne aflam, sa ne redirectionam interesul sau energia creatoare, sa facem schimbarile necesare. Nu va fi usor sa facem alegerile necesare, sa ne concentram doar pe lucrurile importante si sa renuntam la cele neesentiale, sa ne bizuim pe fortele proprii, sa ne pregatim in mod constant pentru momentele in care apar oportunitati si sa negociem cu discernamant.

Norocul ii va ajuta pe cei activi, deschisi, directi, generosi, prietenosi, pasionati si independenti, originali si care au curajul de a-si asuma unele riscuri si poate ca unele persoane isi vor urmari cu incapatanare idealurile trecand miraculos peste obstacole, ridicandu-se dupa infrangere, pornind cu mai multa ambitie spre telurile sale. Insa altii vor cauta colaborari si vor conta pe sprijinul unor asociati sau prieteni adoptand o atitudine mai pasiva in fata evenimentelor; aceste persoane ar putea trai dezamagiri si ratarea unor sanse.

Dragonul are si o serie de defecte. El poate fi foarte pretentios cu ceilalti insa ingaduitor cu sine; plin de el, considera ca i se cuvine tot ce este mai bun si rareori isi recunoaste greselile. Isi urmeaza ideile si telurile cu obstinatie neadmitand parerile celor din jur si ignorand riscurile.

Dragonul de Apa este mai reflexiv, mai domol in entuziasmul sau si mai receptiv fata de cei din jur, evita conflictele. De obicei ia decizii intelepte pentru ca este mai rabdator, stie sa reevalueze mereu situatiile si nu vizeaza celebritatea cu orice pret. Poate cadea insa in extrema, neavand curajul unor decizii care implica si un risc, abandonand proiectele dificile pentru a incepe altceva.