Angela Merkel este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasa in aceasta functie in anul 2005 si realeasa in anul 2009. Revista Forbes Magazine a desemnat-o in perioada 2006-2009 drept cea mai puternica femeie din lume.

Angela-Dorothea Merkel, fiica pastorului Kasner, s-a nascut la 17 iulie 1954 la Hamburg, a urmat studii de fizica obtinand si doctoratul in stiinte naturale. A trait in RDG pana la reunificarea Germaniei in anii1989-1990.

In anul 2007 Merkel a fost, de asemenea, presedinte al Consiliului European si a jucat un rol important in negocierea tratatului de la Lisabona si a Declaratiei de la Berlin, insa a fost foarte activa si in politica interna, introducand multe reforme in economia Germaniei.

Ca femeie-politician, doamna Merkel a fost comparata cu fostul ministru englez, Margaret Thacher si a primit din partea ziaristilor aceeasi denumire:”Doamna de Fier”.

Revista “Forbes” o situeaza, din anul 2011, pe locul al patrulea printre cei mai puternici oameni ai lumii.

Angela Merkel s-a nascut sub zodia Racului, semn care da imaginatie, sensibilitate, discretie, prudenta, nevoia de securitate fizica si afectiva, curajul de a lua decizii. Un amas de planete intareste calitatile acestei zodii care reprezinta in acest caz si casa a VIII-a (lupta, distrugere, crize, transformare). Racul mai reprezinta familia, dragostea de traditie, ocrotire; nu este deci intamplator ca doamna Merkel a capatat porecla de “Mutti”, adica mama (o forma a cuvantului “mutter”, familiara in Germania, care reprezinta figura clasica si idealizata a mamei).

Despre Rac se spune ca are un interior moale si sensibil sub o carapace tare; este exact cazul Angelei Merkel a carei forta este sustinuta de un Ascendent in Sagetator si un Jupiter dominant, un Marte in casa I (trigon cu Pluton) si o Luna puternica in casa a II-a (in Varsator).

Planetele personale aduc un echilibru de elemente simbolice: Luna in Varsator (Aer), Mercur in Rac (Apa), Venus in Fecioara (Pamant), Marte in Sagetator (Foc).

Angela Merkel este in aparenta calma si detasata, sociabila, extravertita; isi ascunde emotiile si are multa stapanire de sine. De fapt este independenta, rebela si nonconformista, originala (Soare conjunct cu Uranus), foarte receptiva la ceea ce se petrece in jur si pregatita sa-si apere ideile si crezul. Este inteligenta, imaginativa si intuitiva, adaptabila, simpatica, expansiva, intreprinzatoare, autoritara si inconstanta, orientandu-se rapid daca interesele o cer, entuziasta si idealista (Ascendentul in Sagetator).

Doamna Merkel poseda multa energie si puterea de a-si canaliza fortele in proiecte importante; este activa, luptatoare, curajoasa (Marte casa I), ambitioasa si are nevoie de multa libertate de miscare. Este capabila sa se dedice unei cauze si are o eficienta impresionabila in rezolvarea problemelor sociale intelegand cauzele profunde care le genereaza. Are convingerea ca trebuie sa se implice in actiunile de transformare si imbunatatire a mediului in care traieste, sa apere drepturile celor slabi, sa infrunte pentru ei orice dificultati.

Saturn in Scorpion (ca si la d-na Thacher) indica o vointa puternica, o mare forta de caracter, curaj, siretenie, multa ambitie si stapanire de sine; fiind in casa a X-a, este in legatura cu scopurile sociale si profesionale.

In astrograma se evidentiaza trei configuratii de triunghi minor, intre care, cea formata de planetele Marte-Neptun-Pluton are varful de scurgere a energiilor pe Neptun in casa a X-a. Acest aspect sustine exprimarea calitatilor sale cu multa patima, cu mult entuziasm si mobilizare, cu multa credinta in idealul sau.

Pluton in Leu, casa a VIII-a, ii da pasiunea de a cerceta, a investiga problemele dificile pentru a gasi un raspuns si o rezolvare imediata. Este vorba de o nevoie psihologica de a actiona, de a folosi toate resursele pe care le are la dispozitie pentru atingerea obiectivelor de care este interesata la un momentdat.

Destinul (Nodul Nord) in Capricorn, casa I, da dorinta de a urmari un ideal superior si ofera noroc prin propriile convingeri, sansa de a fi pe un post de conducere, de autoritate, de raspundere si de a-i sustine, a-i ajuta, a-i instrui pe altii. Trebuie sa aiba initiative, sa puna in practica proiecte importante pe care altii sa le finalizeze.

Este un destin care ofera energie, rezistenta fizica, ambitie, putere de lupta, diplomatie, rabdare, prudenta si seriozitate pentru profesii care cer multa responsabilitate, pentru construirea unei cariere solide, pentru urmarirea unui ideal mai mare dacat viata personala. Nodul Nord in Capricorn da nativilor capacitatea de a intelege sentimentele, problemele si aspiratiile celor din jur, priceperea de a organiza, de a indruma, de a face eforturile necesare pentru atingerea scopurilor; toate acestea ii fac sa exceleze ca sefi, manageri, oratori, conducatori politici, sa detina functii publice.

Chiron in Capricorn intipareste in subconstient aspiratia catre putere si statut social cat mai inalt; da multa forta si determinare pentru a invinge orice obstacol, da dorinta de a construi lucruri durabile si de a castiga stima celor din jur.

Pentru Angela Merkel, Mijlocul Cerului se afla in Balanta indicand o fire placuta, populara, plina de farmec si diplomatie, amabila deschisa, echilibrata, toleranta, interesata de pastrarea unor bune relatii sociale si de armonia mediului inconjurator.

Din 2011, in astrograma natala, Saturn a revenit pe casa a X-a (Mijlocul Cerului) aducand probleme, incercari, obstacole in fata carora trebuia sa caute solutii eficiente. In 2012 Saturn este in conjunctie cu Neptun natal si in careu cu conjunctia Soare-Uranus din casa a VIII-a; senzatia de teama si anxietate o poate impiedica sa vada cu claritate cea mai buna cale de a iesi din impas. Aceasta perioada de mari tensiuni si presiuni exterioare in care va fi apasata de responsabilitati si tracasata de dezacordurile cu alte persoane de autoritate, va avea pentru ea momente culminanate in perioada mai-iunie, cand va fi nevoita sa ia decizii radicale la care nici nu s-ar fi gandit sa recurga vreodata.

Saturn este bine sustinut de Marte si Pluton din tema natala si este sigur ca doamna Merkel isi va pastra curajul, echilibrul, prudenta, sangele rece, tenacitatea si forta de actiune, mai ales dupa ce planeta patrunde in Scorpion (octombrie 2012).

Un alt aspect care aduce tensiuni in acest an 2012 este opozitia Pluton in tranzit peste Mercur natal, fapt care va intretine neintelegerile cu partenerii, dezacorduri si divergente de opinii, discutiile contradictorii si apararea cu obstinatie a ideilor.

Un aspect armonios care va persista timp indelungat – aprilie 2012-decembrie 2013 –  Neptun in trigon cu Saturn natal, o va ajuta sa inainteze cu incredere, sa-si realizeze idealurile imbinand intuitia cu puterea de discernamant; ii va da claritate in gandire, intelegerea situatiilor si a dificultatilor ce trebuiesc depasite, capacitatea de a munci cu abnegatie si de a face schimbarile necesare in atingerea obiectivelor practice.

Revolutia Solara a temei sale de nastere pentru iulie 2012-iulie 2013 indica o concentrare pe relatiile de cooperare si necesitatea de a continua negocieri (Soare casa a VII-a) dificile cu tenecitate, seriozitate, prudenta si tact remarcabile. Se profileaza succese remarcabile in indeplinirea responsabilitatilor: conjunctia Jupiter-Venus din casa a VI-a primeste aspecte bune de la Marte, Mercur si Uranus. Va trebui sa faca fata unui stres puternic in acest an si nu va scapa totusi de critici, reprosuri, acuzatii fatise (Lilith casa a VI si VII).