oaieAnul Caprei/Oii se desfasoara intre 19 februarie 2015 si 7 februarie 2016. Pentru chinezi Oaia este desemnata ca simbol zodiacal, iar pentru japonezi – Capra.

Zodiacul oriental sau chinezesc descrie nativul acestui semn ca fiind modest, pesimist, capricios, cheltuitor si nepasator, pacifist si visator. Considerata plina de defecte, aceasta zodie nu este apreciata de catre orientali, apreciind ca fiind minora seria de calitati specifice respectivilor nativi.

Intr-adevar, dorinta lor de independenta le plaseaza pe aceste persoane intr-o situatie extrem de ambigua si, de multe ori oscileaza intre a fi libere sau a se casatori din interes. Ele adora sa trandavesca, evita truda si luarea unor decizii importante, muncile plictisitoare si rutina cotidiana, incearca sa se tina departe de ,,cruda” realitate. Isi cauta preocupari artistice ori intelectuale, distractii si intalniri cu prietenii, viseaza ca cineva sa le poarte de grija, sa le asigure traiul, fie si modest. Uneori ele ajung sa aiba doi sau mai multi protectori, asa cum zice proverbul: ,,Mielul bland suge de la doua oi”. Aceste persoane sunt char invidiate pentru norocul lor, insa, atunci cand pierd sustinerea cu care s-au obisnuit, devin posace si pesimiste, se trezesc in plina criza existentiala. Atunci se vad nevoite sa actioneze, sa se echilibreze, fac mari eforturi si muncesc din greu pentru a putea duce un trai satisfacator.

De multe ori nativii acestei zodii nu observa ca viata lor ia o intorsatura periculoasa, ca lucrurile se agraveaza si merg din rau in mai rau si ca, uneori, apar persoane care vor profita de lipsa lor de vigilenta – se spune despre Capre ca sunt o prada usoara pentru ,,lupi”. Ajunse in situatii critice, se pot angaja cu inversunare intr-o munca foarte dificila pentru a demonstra cat sunt de capabile si eficiente. In general se pricep la multe, in particular, la nimic.

Capra are un suflet de artist, este sensibila si blanda, manierata, fermecatoare atunci cand isi propune sa cucereasca. Isi cauta prietenii alaturi de care sa isi satisfaca tot felul de capricii, sa cheltuiasca nelimitat timp si bani. Este in natura lor sa se agate in continuare de noi iluzii si planuri convenabile care sa le plaseze iarasi intr-o situatie privilegiata.

Oaia/Capra de Lemn este mult mai prietenoasa, mai deschisa catre ceilalti, devenind chiar dependenta de prietenii impreuna cu care isi petrec mult din timpul liber. Sunt altruisti si saritori, sinceri si devotati, insa isi neglijeaza mult viata personala si evita momentele de introspectie, aplecarea catre propria persoana.

Pentru nativii Capra/Oaie, acest an va fi, desigur, profitabil. Ei se pot reface din punct de vedere fizic si psihic, isi vor satisface unele dorinte, isi vor petrece timp placut cu prietenii si vor intalni persoanele potrivite personalitatii lor. Pentru ei vor aparea sponsori, oameni darnici, ocazii prielnice progresului personal si iesirii din situatii dificile, daca este cazul. Ar trebui sa isi tempereze entuziasmul, sa privesca si sa analizeze circumstantele cu mai mult discernamant, cu mai multa prudenta. Totul este ca ei sa inteleaga aceste momente bune ca fiind doar oportunitati si un ajutor temporar din partea Universului si ca ceea ce va urma pe viitor depinde, in mare masura, nu de noroc ci de atitudinea si gradul de implicarea in propria viata.

La modul general, anul Oii/Caprei ne aduce o perioada mai relaxata, in care tanjim dupa liniste si buna dispozitie, dorim o detasare de treburile plictisitoare. Se va cauta un loc ,,caldut” si surse de venit mai facile, se va evita luarea unor decizii importante, preferandu-se o atitudine prudenta, conciliata in fata marilor probleme si o aplanare a conflictelor.